Direktreklam lyfter dagligvarubranschen

 

Ökade räntor, inflation, stigande livsmedelspriser och en osäker omvärld skapar oro hos konsumenten. Med mindre pengar i plånboken blir det viktigare vad och var hushållen handlar. Samtidigt sparar många företag ner på sin marknadsföring. Men vad händer när dina kunder ser mindre av ditt företag? Var ska du satsa när du vill optimera din mediainvestering och få effekt i lågkonjunktur?

Direktreklam för livsmedel får ännu mer effekt i dåliga tider

 Vid en jämförelse av effektsiffror för direktreklam i dagligvaruhandeln före och under lågkonjunktur ser vi en tydlig tendens. Lågkonjunkturen ser ut att ha påverkat hur konsumenterna tar till sig erbjudanden via direktreklam. Plötsligt verkar det finnas fler anledningar än tidigare att hålla sig ajour med varor, priser och erbjudanden. Observationen av ODR har ökat med 10% i snitt. Viljan att köpa efter att ha läst ett utskick har ökat med hela 36% i snitt och önskan att besöka butiken har ökat med 31%. Även viljan att besöka hemsidor har ökat med 38%.

 

”Det är inget konstigt eller oväntat med detta, utan snarare fullständigt naturligt. Direktreklam uppfattas som ett mycket välkänt och tydligt mediealternativ som ger förslag på "vanliga", valbara produkter till bra priser”
Staffan Hultèn, CEO och Founder RAM Group

När människor får mindre i plånboken och letar efter de lägsta priserna gäller det att satsa på de mediekanaler som ständigt är närvarande och tydligt lyfter fram erbjudanden. Underlätta för konsumenten att komma ihåg och välja din butik när köptillfället uppstår genom att annonsera i direktreklam. Det är ett bevisat bra och kostnadseffektivt sätt att stimulera till handling och utlösa köp.

Läs mer https://www.sdr.se/showroom 

Källa: Research and Analysis of Media (RAM)